Jawapan

2015-06-17T16:40:37+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.

Muhammad Rizzuan B.Rizal,
Ahli Jawatankuasa Taman Pasir Mas,
28000 Temerloh,
Pahang,
Darul Makmur.
___________________________________________________________________

Tuan Pengarah
Jabatan Bekalan Air Temerloh,
28000 Temerloh,
Pahang.
Darul Makmur.                                                                      20 April 2012

Tuan,

GANGGUAN BEKALAN AIR PAIP

Berhubung perkara di atas, saya Muhammad Rizzuan B. Rizal,selaku ahli jawatankuasa Taman Pasir Mas ingin membuat aduan tentang gangguan bekalan air paip yang sering berlaku sejak beberapa minggu kebelakangan ini.
2. Gangguan bekalan air ini telah menimbulkan banyak masalah kepada penduduk di kawasan perumahan ini. Antara masalah tersebut ialah kesukaran untuk mendapatkan air bagi kegunaan harian seperti mandi, membasuh, memasak dan lain-lain lagi.
3. Oleh sebab itu, penduduk kawasan perumahan ini terpaksa menggunakan sumber air alternatif yang tidak dirawat seperti air sungai, air parit atau air perigi untuk dijadikan air minuman dan pelbagai kerja yang lain. Selain menyusahkan mereka, punca-punca air ini juga tidak terjamin daripada segi kesihatan. Ini kerana lokasi kampung ini yang berhampiran dengan kawasan industri dan bandar boleh menyebabkan pencemaran air berlaku.
4. Sejak akhir-akhir ini, penduduk kawasan perumahan mula mengeluh kerana pelbagai penyakit telah menyerang mereka. Antara penyakit tersebut ialah demam, selsema dan penyakit kulit. Saya bimbang keadaan ini berpunca akibat penggunaan air yang telah tercemar.
Saya sebagai wakil penduduk di kawasan perumahan ini berharap pihak tuan mengambil tindakan segera akan masalah yang dilaporkan ini. Kerjasama daripada pihak tuan amat kami hargai.

Sekian, terima kasih.Yang benar,

...................................
(Muhammad Rizzuan B.Rizal)
Ketua Kampung Bukit Kelulut,
28000 Temerloh,
Pahang,
Darul Makmur.
2 1 2