Macam mana nak buat tafsiran tentang pekerjaan penduduk kat kawasan kajian? dkt graf bar tu yg paling banyak pekerjaan peniaga ngan pekerja kilang. itu pun 2 org jek. yg pekerjaan lain semuanya sorang jek.. hmmm...

1

Jawapan

2015-06-22T22:02:40+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Boleh try tgk berapa orang kerja swasta, kerajaan atau sendiri pastu asingkan. 
2 4 2
yeke? peniaga macam peruncit tu swasta ke?
most of them swasta sebab saya pun ada soal selidik diorang. mine is 100% swasta. haa tak try tanya ?
hahaha sorry.. yg peniaga tu swasta.. tp kan.. yg tafsiran graf tu nak buat mcm mna?
ok , refer dari cikgu saya, graf tu buat macam berapa banyak pekerja swasta , kerajaan & bekerja sendiri, pastu banding kan mana satu paling banyak dan sedikit then baru buat graf. then baru tulis tafsir start ayat macam ni "merujuk daripada pemerhatian saya pekerja swasta adalah sebanyak......... kerana....." pastu continue la dengan sektor lain spt kerajaan dan seterusnya. if i not mistake la
okay.. amat2 membantu.. thank youu :)