Jawapan

2015-06-22T22:52:06+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
buat dlm carta alir,cg sya kata objektif kajian boleh tulis dlm point tpi kna buat ayat penuh
mcm nie:

objektif kajian:
1.menyatakan konsep kegiatan ekonomi di ......
2.melukis jadual dan graf kegiatan ekonomi di ......
3.menyatakan cadangan utk meningkatkan pendapatan penduduk di ......
4.menghuraikan potensi kegiatan ekonomi yg boleh dimajukan di ......

...... means nama tempat kajian 

1 4 1
Btw, mcm mna plk dgn konsep dan takrifan ni?
buat karangan,dlm tu mesti ada konsep dan takrifan n huraian bersertakan contoh

#nie konsep n takrifan(maksud)

1.Menurut Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka, kegiatan ekonomi bermaksud kegiatan manusia yang mendatangkan nilai dan pendapatan.contoh : Terdapat pelbagai jenis kegiatan ekonomi di kawasan kajian saya iaitu Telok Panglima Garang, Antaranya adalah perniagaan, pertanian dan perindustrian.

#nnti tukar nama tempat tu ya

2.Kegiatan ekonomi adalah kegiatan yang dilakukan orang dalam bida
2.Kegiatan ekonomi adalah kegiatan yang dilakukan orang dalam bidang ekonomi untuk mengahsilkan pendapatan dalam rangka memenuhi keperluan hidup.

#pilih satu ja tau
Ohh. i'm very helpfull right now. Thanks..
most welcome
2015-06-22T23:08:59+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Laa tadi enn kiteorang buat dalam class objektif ni , cikgu cakap tadi objektif tu 4 yang dia nak . Kan dia nak first konsep dan takrifan second dia nak latar belakang penduduk thrid dia nak cadangkan usaha and last kegiatan yangberpotensi kan ? Korang just ubah ayat memula dia je . Macam first menyenaraikan konsep bla blabla . Then ingin mengetahui latar belakang ..... pastu mencadangkan usaha usaha . Last sekali menyenaraikan ekonomi yg berpontensi diimajukan . Objective niee apaa yang kita nak buat dekat kerja lapangan ni .apa yang kita nak cari . Example kau masuk class mesti ada objective kan ? Objective kau nak belajar dapat ilmu . Haaa tu . Fuh hahaha
not bad..
u r true..
thank you
hahaq...
Welcome :)