Jawapan

2015-06-24T18:21:57+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Saya memang  minat mata pelajaran sains. 
-ya, minat mesti ada kalau nk belajar sesuatu. kalau tiada, susah nk masuk kerana tidak ikhlas belajar.
-banyakkan latihan. memang common sangat jawapan ni, tapi berkesan. Kalau dh habis satu bab, buat latihan bab tu dari awal (tanpa merujuk buku lagi bagus)
-mesti ingat formula. minat saja x cukup, formula perlulah diingat (agak memakan masa, tapi memang kena cuba)
-rajin bertanya. kalau x tanya, sesat jalan. Jadi kalau ada apa2 part yg x faham, cepat2 tanya cikgu (kwn x sselalu membantu) tanya cikgu sebelum lupa soalan tu dan tiba2 muncul kat periksa. hah, nak tanya siapa? 
-rajin2 lah buat study group. Kalau awak bukan jenis mcm tu, banyakkan membaca. Sains adalah fakta jadi membaca saja pun boleh, melainkan matapelajaran matematik. :)
2015-06-24T21:39:00+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Sain ni memang banyak benda nak kena ingat..ada bab yang kita boleh buat sendiri dia punya formula...jadi cuba awak check buku awak dan tengok ada tak bab yang boleh buat sendiri dia punya formula..macam saya ada satu bab form1 tak silap saya..nama benda tu paramesium tapi saya tukar jadi parameswara supaya senang ingat..hehehehe harap dapat bantu