Jawapan

2015-06-27T16:05:17+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Yg tu dia nak cadangan cara lain nak tambah pendapatan,,,satu lagi apakah kegiatan ekonomi yg berpotensi dimajukan dikawasan kajian....yg care nak tambah pendapatan tu kena ade fakta + huraian + contoh...

macam nie...

kerja sambilan + menampung perbelanjaan harian + cuci kereta dari rumah ke rumah ^_^

ayat lengkap: 

antaranya,kerja sambilan.hal ini kerana dengan melakukan keja sambilan ia dapat menampung perbelanjaan seseorang individu dan mengurangkan beban perbelanjaan harian.contohnya,mencuci kereta dari rumah ke rumah.hal ini lebih baik dilakukan kerana ramai penduduk yg sibuk bekerja sehingga tiada masa untuk mencuci kereta sendiri  atau menhantar kereta ke tempat mencuci kereta..

fakta tu ialah idea kite atau tajuk idea...macam kerja sambilan ..membuat promosi...memanfaat kan tanah atau rumah
fakta + huraian+ contoh = cadangan
oh okayy saya cuba fhmkan kejap
antara contoh ayat yg boleh dibuat (ade kat atas)
oh okay2 .
2015-06-27T16:30:54+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Boring soal selidik tentang kegiatan ekonomi dan pandapata penduduknya di kawasan kajian. tanya pendapat,cadangan responden tentang kegiatan ekonomi, alasan
contoh
kalau bilangan responden 10 ? kene buat cm ne ?
taksilap saye cadangan tu die nak tiga je,so daripada 10 tu amik lah yg terbaik
kalau responden 10, tengok berapa ramai kata kegiatan ekonomi di tempat kajian. contohnya guru 5, doctor 11, peniaga 15. yg mana paling banyak buat huraian, contohn fakta tentang tu
oh okay .