Jawapan

2015-06-29T23:06:49+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Terdapat pelbgai jenis kegiatan ekonomi yg ada di sekitar kawasan ........... (tempat kajian anda). seperti pelancongan, perniagaan,perikanan dan lain-lain lagi.
berdasarkan analisi dan borang kaji selidik dari (berapa org responden) kegiatan ekonomi yg palingutama ialah ................. (nama kegiatan yg paling utama di kawasan kajian anda) sepereti yg ditunjukkan/dinyatakan di (graf bar/ cartapai/gbraf bergaris) (nama kegiatan ekonomi yg paling utama) merupakan kegiatan yang paling utama berbanding (kegiatan ekonomi yg kurang). contohnya.................. (beri contoh pekerjaan yg berkaitan dngn kegiataan ekonomi yg utama)

selain itu (kegiatan ekonomi yg ke2 tinggi) pula merupakan kegiatan yang kurang utama di (kawasan kajian). biasanya kadar (nama kegiatan ekonomi yg ke2 tinggi) ................................................... (bagi huraian tambahan dan contoh)

disamping itu, (kegiatan ekonomi yg palig rendah) bukan kegiatan ekonomi yg terkenal di .............................. (nama kawasan kajian) seperti graf bar/carta pai yg ditunjukkan, (nama kegiatan ekonomi yg rendah) tidak boleh dijadikan sebagai kegiatan yg berpotensi untuk dimajukan. contohnya ................................................. (huraian dan contoh sendiri)