Jawapan

2015-06-30T20:51:19+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Tips Dan Panduan Lengkap Tugasan Geografi PT3 2015 Kegiatan Ekonomi. Berikut disertakan tips dan cara membuat Tugasan Geografi PT3 2015 - Kegiatan Ekonomi yang mempunyai 4 perkara utama berikut beserta dengan jumlah markah  mengikut perkara yang perlu dibuat :

1) Perancangan - Contoh konsep dan takrifan
2) Mengumpul maklumat - Contoh borang soal selidik 
3) Menghuraikan keputusan dan cadangan - contoh Tugasan geografi di simple pt3
4) Penilaian umum   

SKEMA PEMARKAHAN Tugasan Geografi PT3 2015 Kegiatan Ekonomi 

PERKARAHURAIAN
1- Jadual Kerja- Menyediakan perancangan yang sangat lengkap, tepat dan realistik serta mempamerkan sikap bersungguh-sungguh- Pengagihan Kerja- Objektif Kajian- Penentuan kaedah kajian(10 markah)2Mengumpul maklumat menggunakan kaedah yang sesuai. Memperoleh maklumat daripada pelbagai sumber- Mengumpul maklumat daripada pelbagai sumber dengan menggunakan kaedah yang relevan dan menyatakan sumber rujukan- Borang Soal selidik- Keseluruhan data dan maklumat adalah relevan dan asli- Data- Cadangan- Potensi(20 markah)3(a) Konsep (5 markah)- Menghuraikan konsep dengan tepat dan betul beserta contoh(b) i. Jadual (8 markah)- Jadual mengikut susunan yang betul dan lengkap- Data- Tajuk- Sumberii) Grafik (10 markah)- Graf dibina lengkap dan tepat besera tafsiran- Tajuk- Petunjuk- Label Paksi- Skala- Plotan- Tafsiranc) Cadangan (20 markah)- Menghuraikan tiga atau lebih cadangan relevan dan tepat- Fakta- Huraian- Contohd) Potensi (20 markah)- Memberikan pendapat secara kreatif dan kritis serta rasional- Fakta- Huraian- Contoh- idea kretif dan kritis- Rasional4Penilaian Umum (2 markah)- Kemas, tersusun dan penggunaan bahasa yang gramatis

4 3 4