prinsip perakaunan adalh pilihan elektif saya di tingkatan 4 dan 5. adakah saya membuat pilihan yang terbaik kerana saya minat akan lukisan kejuruteraan dan juga berasa menyesal kerana tidak mengambil sains sukan kerana di sekolah saya aliran sains tulen ia adalah sesuatu peljaran yang sama dalam bio bagi sains sukan. mohon pendapat

1

Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
2014-01-18T11:17:33+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Kalau anda tidak minat prinsip perakaunan, jangan ambil! Nanti menyesal di kemudian hari. Pilihlah lukisan kejuruteraan, jika anda mahu jadi arkitek kelak. Prinsip perakaunan ni kalau nak jadi accountant je, jadi kena tahu dulu bila besar nak jadi apa. Sains tulen lebih bagus bagi saya sebab mudah berbanding sains sukan.
2 5 2
ok. terima kasih. walau apa-apa pun saya terpaksa akur dengan permintaan ibu bapa saya untuk memilih Prinsip Perakaunan.
Hurm, susah jugak tu. Is it what you want, or what your parents want? Kalau kamu betul2 tak minat nak jadi akauntan, pujuklah ibu bapa anda untuk tukar pilihan. Sebab takut nanti tak boleh bawa subjek tu dan bazir masa belajar. Ala, tak ambil prinsip akaun masa sekolah menengah pun ok, macam saya :D Saya ambil sains tulen je, x de pun ambil akaun. Tapi saya nak ambil accounting masa masuk university nanti.
ohh boleh ke, kalau xambil account dari sekolh tapi nak belajar account kat university. adakah pelajarannya sama sahaja? atau peringkat universiti lebih tinggi? terima kasih atas bantuan.
Boleh, dengan syarat kena belajar dengan lebih kuat masa university. Kawan saya kata, kalau form 1-3 dah belajar perdangangan atau x ambik apa2 pun, masih boleh ambil accountacy. But you have to work harder than anyone else. Kalau mereka belajar 2 kali ganda, kita yang tak ambil akaun masa sekolah kena belajar 4 ke 5 kali ganda, to catch up to them.