Jawapan

2015-07-01T22:29:07+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
c² = a² + b²
b² = c² - a²
a² = c² - b²

a          b           c     <--- sisi 'a' 'b' 'c'
3          4           5
6          8          10
5         12         13       <------ jumlah 'sisi'      
7         24         25
8         15         17


contoh; sisi 'a' = 6, sisi 'c' = 10, so sisi 'b' berapa?
            Jawapannya= 8 


p/s tak paham tanya

maaf saya masih x fhmm ..apa kena mengane antara suatu nombor a dngn b..and b dangan c..apa ii pun terima kasih sudi membantu
bayangkan segi tiga mcm jawapan kat bawah nie dan mesti ingat kedudukan a, b, c. kemudian, contoh, bahagian sisi 'a' tu jumlah dia 3, pastu bahagian sisi 'b' plak 4.then, berapa pula jumlah bahagian sisi 'c' ? baiklah, cuba tgok apa yg sy buat kat atas tu, bahagian 'a' ada 3 kan pastu sebelah dia 'b' iaitu 4 then, yang bahagian 'c' tu pula mesti la.. no 5.
2015-07-01T22:29:48+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Ini dia tips utk senang menghafal formula
(y) mana dapat
buat sendiri cikgu saye ade ajar
peanutbutter ade taye x soalan yg saye ade tulis semalam
sorry yang mana eh
ok terima kasih sudi bantu..saya akn cuba