Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
2015-07-03T09:40:02+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
                                              (nama sekolah)
         Pada hari (pilih hari apa) yang lalu, (nama sekolah), telah mengadakan sukan tahunan sekolah. Acara bermula pada pukul 8:00 pagi bertempat di (lokasi). Pada pagi itu, kesemua olahragawan beratur mengikut rumah masing-masing untuk masuk ke padang. Kami berkawad kaki mengikut rentak muzik. kami memberikan tabik sebagai tanda hormat kepada guru-guru dan ahli PIBG. Sejurus selepas itu, Ketua Kontinjen dikehendaki membaca ikrar. Pengerusi PIBG turut dijemput berucap dan merasmikan temasya sukan tersebut.
           Selepas itu bermulalah acara. Antara acara yang dipertandingkan termasuklah acara 100m,200m,400m,4x100m. Selain itu, acara lontar peluru,lompat tinggi,lompat jauh dan tarik tali turut dipertandingkan. Pengerusi PIBG dan Guru Besar Sekolah  (nama sekolah) serta beberapa orang ahli Jawatankuasa Temasya Sukan juga dijemput untuk menyampaikan pingat dan hadiah kepada semua pemenang. Mereka juga mengucapkan tahniah kepada pemenang.
        Sebelum acara berakhir, guru besar mengumumkan keputusan temasya sukan pada hari tersebut. Johan keseluruhan bagi acara sukan tahunan sekolah jatuh kepada rumah Kuning, Naib Johan pula disandang oleh rumah Biru manakala rumah Merah mendapat tempat ketiga. Olahragawati ialah (nama orang) dari rumah Kuning,manakala olahragawan pula ialah (nama orang) juga dari rumah Kuning.
        Akhirnya, guru besar mengumumkan cuti sehari pada hari ........ iaitu pada tanggal (tarikh) .Sebelum pulang, guru besar meminta semua murid membersihkan padang .Guru besar juga mengucapkan tahniah kepada pemenang dan memberikan nasihat kepada peserta yang kalah.

Disediakan oleh,                                                            (tarikh : huruf besar)
…………………………
(nama (huruf besar)),
Setiausaha sukan,
Sekolah (nama penuh sekolah)
6 3 6