Jawapan

2015-07-08T22:50:36+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Atas terjadinnya Persetiaan Persekutuan 1895 memberikan kesan sebagai berikut :

Di Bidang Politik

Persetiaan Persekutuan negeri negeri melayu memberikan kecekapan dan keseragaman pentadbiran, kestabilan keamanan, dan dapat menyatukan sistem sistem yang berkaitan dengan persektuan seperti pentadbiran, cukai, keadilan, udang-undang tanah.

Di Bidang Ekonomi
Persetiaan Persekutuan negeri negeri melayu membawa kestabilan ekonomi dan hasil lebih dan hasil persekutuan dapat digunakan oleh semua anggota negeri. Pembinaan sistem jalan raya dan kereta api, memajukan perusahaan biji timah dan lain lain.

Di Bidang Sosial
Persetiaan Persekutuan negeri negeri melayu mewujudkan keamanan dan peraturan yang baik, hak yang sama dalam undang undang untuk semua masyarakat menggalakan imigran dari Cina dan India yang menyebabkan penduduk menjadi majemuk