Jawapan

2015-07-09T19:53:36+08:00

Ini Jawapan Diperakui

√ó
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Saya coba jawab ya :D

Ayat Rumusan bagi sejarah PT3 2015 berisi tentang hasil rumusan yang ditulis dengan ayat anda sendiri, namun setidaknya ada beberapa dasar yang bisa menjadi bahan yaitu

1. Perjankian persetian persekutuan 
2. Faktor dan Kronologi Pemeteraian persetiaan persekutuan
3. Latar Belakang dan Syarat perjanjian Persekutuan 1895

Nota dari sejarah PT 3 ini adalah berkaitan dengan kedaulatan sebuah negara. Di mana sebenarnya kemampuan sang pemimpin untuk mengatur negara, mendengarkan aspirasi, membawa kemajuan di bidang ekonomi, sosial, dan budaya. Bila kerajaan berjalan secara demokratik dan baik, maka pihak luar akan sukar dalam campur.

Hal yang terjadi sebeanrnya adalah kekuasan sultan tidak berjalan efektif sehingga yang terjadi adalah Britis memimpin, dan banyak sultan dari negara bahagian yang tidak suka dan komplain.

Namun dengan bersatunya malaysia, maka malaysia menjadi lebih berdaulat saat ini dan memberi manfaat kepada rakyatnya. Di samping itu peristiwa 1895 menjadi tonggak sejarah bersatunya Malaysia.


2 4 2