Jawapan

2015-07-09T16:05:51+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Tugasan Kerja Kursus Sejarah PT3 2015 Dokumen Persetiaan Persekutuan 1895. Berikut disertakan bahan-bahan rujukan yang bersesuaian dalam membantu pelajar untuk membuat tugasan kerja kursus Sejarah PT3 2015 - Dokumen Persetiaan Persekutuan 1895.

Untuk tugasan PT3 Sejarah 2015 kali ini, pelajar dikehendaki untuk membuat kajian dan menghasilkan laporan yang panjangnya tidak kurang daripada 300 patah perkataan berdasarkan petikan yang diberi. Tarikh tugasan perlu disiapkan adalah bermula dari 28 Jun hingga 10 Julai 2015. 

Soalan Tugasan Kerja Kursus Sejarah PT3 2015
Tajuk kajian tidak disediakan, Sila gunakan kreativiti anda untuk mengolah berdasarkan petikan dokumen Persetiaan Persekutuan 1895, sila buat kajian dan hasilkan laporan yang panjangnya tidak kurang daripada 300 patah perkataan.
 

Tugasan anda hendaklah mengandungi aspek-aspek utama berikut: 

(a) Tajuk kajian* Cara membuat objektif, kaedah dan tajuk kajian
 Nama penulis - Nama Kita

(c) Isi kandungan - 
bahagikan isi kandungan berdasarkan konstruk yang dikehendaki

1) Pengenalan - Latar belakang Persetiaan Persekutuan 1895 (Kenapa dan bagaimana perjanjian ini di buat)2) Faktor Pemeterian - Sila nyatakan 4 faktor punca atau sebab berlakunya Persetiaan Persekutuan 18953) Kesan - Sila nyatakan 4 kesan persetiaan Persekutuan terhadap Ngeri-Negeri Melayu4) Hubung kait pembentukan persekutuan dan Kedaulatan Malaysia. 
Pelajar perlu menulis 3 perkaitan yang lengkap dengan menyatakan huraian dan contoh. Di antara contoh perkaitan pembentukan persekutuan dengan kedaulatan Malaysia adalah seperti berikut :-
a.  Kejayaan dalam sistem pemerintahan iaitu dengan mencontohi sistem birokrasi baratb.  Kejayaan dalam pembangunan ekonomic.  Peningkatan kemudahan asas dan kemudahan sosial konsep Persekutuan(d) Rumusan - pengetahuan/ nilai/ unsur patriosme/ harapan
  
(e) Menyenaraikan sumber rujukan - buku/ internet/ akhbar/ majalah
1 5 1
alamak d terpadam!
terima kasih atas kerjasama anda'
yaaaa sama-sama!
bsannya tak pelahhhhhh..........