Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
2015-07-09T20:50:55+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Contoh Rumusan

  Iktibar yang telah saya perolehi daripada kajian ini, kita perlulah berhati-hati ketika memilih pemimpin agar negara kita sentiasa maju dan tidak dijajah lagi oleh kuasa asing.Selain itu, dalam kajian ini juga, saya telah memperolehi iktibar bahawa kita haruslah (your 2nd point). Seterusnya, kita juga haruslah sentiasa (3rd point).
 Pengetahuan yang telah saya perolehi daripada kajian ini ialah mengenai faktor-faktor pembentukan negeri-negeri melayu bersekutu. Saya juga memperolehi
pengetahuan mengenai (your answer). Selain itu, saya juga (again, your answer).

  Harapan saya ialah agar negara malaysia sentiasa maju kehadapan dan menjadi satu negara yang berjaya(-,-?). Selain itu, saya juga berharap agar (answer). Seterusnya,(point penting) juga adalah antara harapan saya kepada negara malaysia.

P/S= tak tau lah betul ke tidak tapi tulah berdasarkan ape yg sye ingatlah.. Sebab sye ni pon dah hantar pt3 ni.. so, ade yg tak brape ingat.. --" sorry kalau info ni byk yg salah.. Anyway, bukan pebentukan persekutuan dan kedaulatan malaysia je ke yg kene letak peribahasa? tak tau pulak.. Nah, peribahasa yg ade kaitan dgn 'bende nih'

-dimana bumi dipijak, disitu langit dijunjung.. (boleh gune kot..)
-bagai aur dengan tebing..(untuk point yg ade 'kaitan dgn kerjasama antara satu sama lain')
- bagai air dicencang tiada putus.. (ha, boleh gune la kot kalau point ade kaitan ngan ' menghormati kaum lain' )

sekali lagi ' I'm sorry ' kalau tersalah kasi peribahasa or maklumat yg lain tu.. rasenye boleh gune kot.. Kot lah.. --'
-..panjang kebenor jawapan aq....- ≥ω≤
1 5 1
Thanks.....
Tntng peribahasa tu sye x letak dalm perkaitan. so sye plan mak letak kat dlm rumusan(Harapan).