Jawapan

2015-07-11T23:54:26+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
No..., Lorong....
.............,
......... .......
............ Darul ..........

Yang Dipertua,
Majlis Daerah ........,
Bangunan MDHL .......
4.......
......... DARUL ...........                                                  (tarikh)

Tuan,
Tentang Pelupusan Sisa Toksik

Dengan merujuk kepada perkara di atas, saya sebagai wakil penduduk ....., ingin membuat bantahan berhubung dengan pelupusan sisa toksik di kawasan berhampiran kami.


2. Sejak awal tahun 2012 yang lalu, kawasan berhampiran kami telah menjadi tempat pembuangan pelupusan sisa toksik di kawasan kami yang dilakukan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab dari tempat lain terutama kilang-kilang .  Untuk makluman tuan, tempat kami terletak tidak jauh dari kilang-kilang di kawasan perindustrian......  


3.  Keadaan tersebut menyebabkan kami tidak berasa selesa terutama pada musim hujan.  Hal ini demikian kerana sisa toksik tersebut mengakibatkan .....  Selain itu, bahan-bahan sisa toksik yang dibuang sudah tentu menjadi ancaman utama kepada kesejahteraan hidup kami.


4.  Seterusnya, sisa-sisa toksik itu kadang-kala dibuang ke sungai oleh pihak tertentu dan sebagai kesannya bayak haiwan mati di sungai di kawasan persekitaran tempat tinggal kami.  


5.  Saya berharap agar pihak tuan mengambil tindakan yang sewajarnya demi menyelesaikan masalah tersebut.  Kami bersedia memberikan kerjasama kepada pihak tuan jika pihak tuan memerlukannya.  Dengan kerjasama daripada pihak tuan itu, kami dahulukan ucapan terima kasih.
Sekian, terima kasih.

Yang benar,

_______________________
(nama : dieja dengan huruf besar)
................................ ,
..................................