Jawapan

2015-07-12T14:32:35+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Wahai sahabatku, harap saudara dalam keadaan sihat sejahtera di samping keluarga tercinta.
   Sejak kebelakangan ini, saya ternampak saudara makin hari makin terjebak dalam gejala yang tidak sihat iaitu gejala sosial. Tujuan saya menulis surat ini bukannya sekadar untuk menasihati saudara tetapi ingin bercerita tentang kesannya jika saudara berterusan sebegini.
  Saudara, saya tahu perkara ini berlaku disebabkan diri sendiri saudara dan mungkin disebabkan ajakan negatif rakan sebaya. Jika saudara berterusan begini, saudara akan mendapat kesannya seprti dibuang sekolah, tidak disukai rakan, guru malah ibubapa saudara sendiri. Perkara ini patut dijauhi kerana ia akan merosakkan masa depan saudara sendiri.
  Saudara, tolonglah sedar akan tindakan negatif ini agar tidak merosakkan imej diri sendiri. Saya bukannya baik untuk menasihati saudara malah saya juga menasihati diri sendiri supaya tidak terjebak dalam perkara-perkara seperti ini.
  Saya rasa setakat ini sahaja surat saya di sini, harap saudara dapat menerimanya dengan hati terbuka dan dapat meninsafkan diri saudara. Salam pengakhiran daripada sahabatmu.
       
                                                                                          Sahabatmu,
                                                                                         ___________
                                                                                         (     nama      )
18 4 18