Jawapan

2015-07-22T06:09:39+08:00
Menggunakan alat penapis asap - selalu digunakan untuk membakar bahan-bahan yg digunakan di hospital-
2015-07-22T22:03:07+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Langkah/cadangan mengatasi masalah pencemaran udara merupakan bahagian terakhir untuk kajian kes PT3 Geografi. Markah penuh adalah 20 markah dimana pelajar dikehendaki untuk memberikan cadangan yang relevan dan kritis untuk mendapatkan markah penuh. Setiap idea pelajar mestilah disertakan bersama huraian yang tepat dan contoh berkaitan kawasan kajian. Berikut merupakan beberapa langkah/cadangan mengatasi masalah pencemaran udara yang boleh dijadikan rujukan. Diingat sekali lagi, pelajar mesti menghuraikan cadangan tersebut menggunakan ayat sendiri dengan relevan dan kritis. 
1. Penguatkuasaan undang-undang : Denda yang lebih tinggi kepada mereka yang membuat pembakaran terbuka, penjara dan rotan. 
2. Kempen kesedaran : Meningkatkan lagi kempen kesedaran di televisyen dan radio serta laman sosial seperti facebook.
3. Menggunakan petrol tanpa plumbum 
4. Penggunaan alat catalytic converter pada kenderaan