Jawapan

2015-07-26T23:38:14+08:00

Ini Jawapan Diperakui

√ó
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Biasanya karangan menyambung cerita ni die pasal mimpi,kemalangan dan sesuatu yang mesti ade moral valuenya...so
1 baca dan fikir cerita yang berkaitan dengan ayat yang kene sambung
2 conteng2 sikit kertas tu buat rangka sikit...at least rangka tu ringkas and jgn spend banyak masa buat rangka(dalm 5minit cukup la)
3 masukkan peribahasa sikit dalam karangan sbab boleh dapat ekstra mark
4 selalunya soalan yang keluar ialah pengakhiran cerita,klau tu soalannya make sure ayat yang diberi tidak diubah dan tidak ada ayat lain(ayat tu lah yang last sekali)...klau nak tambah kene tengok ayat tu dulu sesuai ke tak
OK...SEMOGA BERJAYA DALAM UPSR ^_^


1 5 1
Terima Kasih.
same2 ^_^...semoga berjaya dlm upsr