Jawapan

2015-07-29T00:11:02+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
     Kesan pencemaran udara kepada manusia adalah bahaya.Kite mestilah mengelakkan berlakunya pencemaran udara untuk  menjaga kesihatan diri.Kesihatan diri juga perlu dijaga dan ia adalah amat penting untuk diri kita.
    Pencemaran udara akan memberi kesan yang amat buruk kepada manusia dan juga kepada alam sekitar.Pencemaran boleh menyebabkan kematian kerana masalah pernafasanyang tidak boleh dikawal.
     Pencemaran udara juga akan menyebabkan alam sekitar menjadi kotor dan udara akan menjadi punca masalah pernafasan.Kita mestilah mengelakkan pembakaran secara berleluasa agar alam sekitar menjadi bersih dan segar.
     Pencemaran udara juga menyebabkan semua hidupan di bumi ini mati dan layu kerana sifat manusia yang tidak pandai menjaga alam sekitar dengan betul.Jika perkara sebegini sering berlaku maka  di hospital akan bertambah jumlah  bilangan pesakit yang mengalami masalah pernafasan.
       Kita haruslah mengurangkan dan mengawal aktiviti pembakaran secara terbuka kerana ia amat berbahaya untuk kesihatan manusia.