Jawapan

2015-08-06T10:04:44+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Industri tani Menjana pendapatan penduduk setempat 
Malaysia antara negara yang mempunnyai kawasan tanah subur yang sesuai untuk kegiatan pertanian. Disamping cuaca yang kosisten sepanjang tahun serta akses pengairan yang baik, Malaysia terpelihara dari virus-virus yang boleh membahayakan hasil tani. Oleh yang demikian tahap pengeluaran produk pertanian sepanjang tahun boleh di kekalkan pada tahap yang optimum. Dengan memperkasakan industri pertanian, pelbagai peluang pekerjaan yang boleh dinikmati oleh masyarakat luar bandar dan sekitar kawasan pertanian. Kegiatan mengurus ladangtanaman, logistik produk dan juga pengurusan bisnes dapat menjadi sumber pendapatan pelbagai pihak.  

Membuka ruang kajian saintifik secara mendalam 

Dengan kegiatan ekonomi industri asas tani yang semakin rancak, keperluan bagi industri untuk menghasilkan produk yang semakin berkualiti meningkat. Kajian yang lebih mendalam terhadap baka tanaman yang sihat dapat di taja oleh syarikat korporat bagi tujuan optimisasi produk. Usaha sebegini dapat memberi daya saing bagi produk tempatan di peringkat global.     

Pembanggunan ekonomi negara secara menyuluruh 
Hasil pengelolaan industri penternakan secara optimal dan maju dapat meningkatkan kapasiti serta kualiti pengeluaran. Dengan peningkatan standard hasil tani, sudah pasti negara dapat mengurangkan kebergantungannya terhadap produk yang diimport dari luar negara. Secara tidak langsung mengurangkan pengaliran mata wang tempatan ke mata wang asing.  

Memperkasakan Produk Warisan 

Di samping nilai dari segi kualiti hasil tani tempatan yang bermutu tinggi, produk tempatan tempatan juga mempunya nilai sentimental yang tinggi. Kita perlu berbangga dengan hasil bumi yang diusahakan di Malaysia. Keupayaan warga tempatan untuk memberi nilai komersial bagi hasil tani tempatan merupakan suatu pencapaian yang harus kita banggakan.
1 4 1