Jawapan

  • asa
  • AntiSpammer
2015-08-05T20:00:53+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Aku sebuah kamus yang bernama Kamus Perdana. Aku dilahirkan di sebuah kilang percetakan yang terletak di Shah Alam. Kulit aku berwarna biru. Badan aku mempunyai seribu lapan ratus lima puluh lima muka surat dan beribu-ribu patah perkataan.       

Setelah siap dicetak, aku dimasukkan ke dalam kotak yang besar bersama kawan-kawan. Aku dan kawan-kawan dihantar ke sebuah kedai buku yang bernama Popular dengan sebuah lori.       

Apabila sampai di sana, seorang pekerja mengeluarkan aku lalu melabelkan aku dengan harga RM50. Kawan-kawanku juga dilabelkan dengan harga. Selepas itu, kami dipamerkan di rak buku bersama kawan-kawan lain. Aku dapat berkenalan dengan kawan-kawan baharu di sana.          

Pada suatu hari, seorang pemudi datang ke kedai buku untuk membeli kamus. Dia asyik membelek-belek aku dan kawan-kawan lain. Akhirnya, dia membuat keputusan untuk membeli aku. Selepas membayar harga aku, tuan baharu aku membawa aku pulang ke rumahnya.       

Rupa-rupanya, tuan aku seorang mahasiswi. Dia bernama Anna Low. Dia menggunakan aku apabila membuat kerja rumah. Tuan aku menggunakan aku untuk mencari makna perkataan yang tidak difahami. Di samping itu, tuan aku akan menggunakan bantuan aku ketika membuat latihan bina ayat. Penguasaan kosa kata tuan aku bertambah baik sejak memiliki aku.  

Tuan aku menjaga aku dengan baik. Dia telah membalut aku dengan pembalut plastik. Dia selalu memastikan kulit dan badan aku tidak rosak. Selepas menggunakan aku, tuan aku akan menyimpan aku di rak buku. Aku berasa bangga kerana mempunyai tuan yang begitu baik. Oleh sebab itu, aku berjanji akan berbakti kepada tuan aku buat selama-lamanya.