Jawapan

2015-08-05T22:46:06+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Dana sukan bagi sekolah-sekolah
Pihak sekolah perlu sokongan dana bagi memastikan para pelajar dapat melibatkan diri secara aktif dalam aktiviti kokurikulim. Untuk itu, alatan sukan yang lengkap, bersama jurulatih yang berpengalaman adalah perlu bagi memastikan potensi penglibatan para remaja dapat di perkembangkan dan membuahkan hasil, Rutin latihan yang mantap mampu menjadikan sukan sebagai aset bagi para remaja dalam melangkah ke alam menara gading. Pencapaian sukan yang aktif adalah sangat berguna dalam usaha mendapat tempat di universiti dan biasiswa. Sekiranya, pihak sekolah dapat menjadikan platform sukan di sekolah masing-masing dengan efektif, sudah pasti remaja akan lebih berminat dan serius dalam melibatkan diri dalam sukan.


Prasarana yang lengkap di kawasan sekolah 
Adalah menjadi tanggungjawab pihak pengurusan kementrian pendidikan bagi memastikan pelajar mempunyai akses prasarana asas sukan, misalnya trek larian, padang bola sepak, atau gelanggang bola keranjang. Proses penyelenggaraan kemudahan asas sukan perlu dilakukan dengan teliti agar sentiasa berada dalam keadaan baik dan selamat. Prasana yang berada dalam keadaan baik akan menggalakkan pelajar untuk meluangkan masa di pusat-pusat rekreasi sebagai pilihan mengisi masa lapang.