Jawapan

2015-08-08T16:47:50+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Semangat kebangsaan telah melahirkan golongan pejuang kebangsaan yg bersemangat patriotik untuk memperbaiki nasib bangsa dan negara, rasa cinta yg mendalam terhadap negara, bersatu padu sesama walaupun berlainan bangsa dan budaya, semua kaum bersatu padu, memberi semangat pada rakyat, melahirkan bangsa yang berjaya, memupuk semangat kerjasama dan memberi keyakinan kpada rakyat

-Sebagai rakyat Malaysia, kita haruslah bersyukur kepada Tuhan kerana negara kita telah mencapai kemerdekaan.

-Kita juga haruslah berterima kasih kepada pemimpin-pemimpin dan pihak yang terlibat dalam memerdekakkan Tanah Melayu.

-Selain daripada itu, kita sebagai rakyat juga haruslah bekerjasama dan bersatu-padu supaya tiada lagi perpecahan antara kaum.

-Oleh itu, rakyat Malaysia hendaklah berbangga kerana menetap di negara yang merdeka. Dan seharusnya kita bekerjasama untuk menjaga keamanan negara supaya tidak dijajah lagi.
3 3 3