Jawapan

2015-08-12T22:20:37+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Untuk keluarga > Menginap dalam rumah yang selamat dan sempurna.Mempunyai pendidikan yang mencukupi.Mengamalkan cara hidup sihat seperti makan secara sihat,bersenam,tidak merokok dan tidur yang mencukupi.Berkomunikasi dan berinteraksi secara positif.Menunaikan peranan dan tanggungjawab masing-masing.Mempunyai sumber pendapatan yang mencukupi.Mengamalkan nilai agama dan moral.

Untuk alam sekitar > melalui pendedahan media massa. Media massa ini termasuklah televisyen, radio, telefon bimbit, komputer dan surat khabar.kempen alam sekitar. Antara kempen-kempen yang boleh dilakukan ialah kempen cintailah sungai kita, kempen kitar semula, sahabat alam dan sebagainya.melalui organisasi-organisasi seperti sekolah, balai rakyat, kelab remaja dan juga syarikat-syarikat tertentu.Penggunaan teknologi moden untuk mengurangkan pencemaran alam sekitar adalah amat penting. Penggunaan teknologi moden dapat mengawal dan mengurangkan pencemaran dengan lebih cepat dan efektif.

Untuk teknologi > 
penguasaan teknologi maklumat kepada golongan remaja ialah dapat menambahkan kenalan. Hal ini disebabkan oleh kewujudan laman-laman social seperti ‘Twitter’ , ‘facebook’ , ‘Instagram’ , ‘Skype’ dan lain-lain membolehkan kita menambahkan kenalan baru supaya minda lebih terbuka.  remaja khususnya pelajar dapat mencari maklumat dengan mudah. Tamsilnya, apabila guru memberi tugasan kepada pelajar, sekiranya pelajar itu tidak tahu, dia boleh mencari maklumat yang berkaitan.sistem pembelajaran secara maya terlaksana. Sistem ini membolehkan pelajar belajar sepanjang masa tidak kira di sekolah mahupun di rumah. Tamsilnya, sesetengah guru di sekolah harian menggunakan konsep pembelajaran secara maya.