Jawapan

  • asa
  • AntiSpammer
2015-08-16T13:30:28+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
          Yang Dihormati Tuan Pengerusi Majlis, Yang Berusaha Guru Besar, guru-guru dan rakan-rakan yang dikasihi sekalian. Salam sejahtera saya ucapkan. Terlebih dahulu, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada guru-guru dan pihak sekolah kerana memilih saya sebagai Tokoh Murid pada tahun ini.

Hadirin sekalian,
          Saya amat gembira menerima anugerah ini tetapi kejayaan ini bukan untuk saya sahaja. Rakan-rakan banyak membantu saya mencapai kecemerlangan ini. Ketika saya menyertai pertandingan syarahan peringkat daerah, rakan-rakan saya tidak jemu memberi sokongan kepada saya Semangat mereka telah menyemarakkan kekuatan saya untuk terus berjuang sehinggalah saya mendapat tempat pertama.

          Di samping itu, tanpa bimbingan daripada guru Bahasa Malaysia saya iaitu Cikgu Maslea dan Cikgu Zarina, tidak mungkin saya boleh berada di sini. Mereka selalu memberi tunjuk ajar dan menasihati saya agarmenyampaikan syarahan dengan baik. Hampir setiap minggu, mereka meluangkan masa melatih saya.
   
           Begitu juga ketika saya menyertai perlawanan badminton peringkat zon selatan. Saya telah berjaya merangkul tempat pertama dengan sokongan guru-guru dan rakan-rakan. Galakan yang diberikan kepada saya amat dapat menguatkan semangat kepada saya untuk berusaha bersungguh-sungguh sehingga berjaya.
    
Hadirin yang saya muliakan,
           Sekali lagi saya ingin mengambil peluang ini untuk mengucapkan jutaan terima kasih kepada guru-guru dan rakan-rakan yang banyak membantu saya mencapai kegemilangan ini. Begitu juga ibubdan bapa saya yang turut memberi sokongan.
 
          Akhir sekali, saya berharap kejayaan ini memberi suntikan semangat kepada rakan-rakan lain untuk terus berjaya. Semoga kalian juga terus berjaya mencipta nama dan mengharumkan nama sekolah kita hingga peringkat negeri.
 
         Sekian, terima kasih.