Jawapan

2015-08-16T22:25:00+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Patriotisme bermaksud perasaan cinta terhadap negara dan sanggup berkorban deminya. 

Cara memupuk
Memperkasakan aktiviti khidmat masyarakat
Penglibatkan remaja dalam aktiviti kemasyarakatan serta sukarela bagi menyumbangkan tenaga bagi warga negara yang memerlukan dapat memberi nafas baru dalam usaha meningkatkan potensi dan kebolehan diri. Berbekalkan dengan semagat partriotik serta rasa ingin membantu golongan yang tidak bernasib baik, remaja akan semakin mengambil berat perihal isu masa depan.
Khidmat masyarakat memberi peluang kepada remaja melihat perit jerih kehidupan warga yang tidak bernasib baik. Kesannya, remaja akan rasa lebih terpanggil untuk berbakti untuk kebajikan sosial sebagai jalan yang dipiih dalam kareer.

Cara Mengikuti perkembangan sosial generasi baru
Para pendidik harus berusaha meneliti perkembangan psikologi generasi Millinials. Peredaran zaman turut membawa peredaran mentaliti. Kegagalan pihak pendidik seperti ibu bapa, guru-guru dan kementrian pendidikan untuk mengambil faktor perkembangan psikologi remaja turut menjejaskan usaha untuk berkomunikasi  dengan baik. Akibatnya remaja merasakan diri mereka terasing dan tidak difahami. Komunikasi yang sihat adalah amat perlu bagi memastikan remaja berasa selesa untuk berkongsi aspirasi serta masalah yang menghalang mereka untuk berjaya dan menggarap wawasan yang maju. NIlai patriotisme perlu diterapkan dalam bentuk yang lebih mesra dan kreatif. Nyayian lagu serta pengibaran bendera merupakan cara lapuk yang tidak mendatangkan kesan yang efektif. Sebaliknya, penajaan pelajar-pelajar untuk bersaing secara kompetitif di peringkat antarabangsa dalam pelbagai bidang seperti akademik, sukan, dan sebagainya, memberi ruang dan kepercayaan bagi remaja untuk menjunjung nama negara.


1 5 1