Jawapan

2015-08-17T17:23:21+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Watak dan Perwatakan
 Firdaus  (watak utama)·         Tingkah laku agak keperempuanan.- seorang yang agak lembut perwatakannya kerana hanya dia seorang anak lelaki dalam keluarganya·         Seorang yang gemar duduk di rumah berbanding dengan melakukan aktiviti luar- Firdaus beria-ia mahu pulang ke rumah dan tidak mahu meneruskan racangan mereka untuk berbasikal ke Morib.·         Selalu dimanjakan- Dia dimanjai dan segala kemahuannya dituruti oleh ibu bapanya memandangkan sebelum ini ibu bapa mereka mempunyai empat orang anak perempuan sebelum memiliki Firdaus.·         Suka berdendam- Firdaus mendendami adiknya, Azlina. Dia langsung tidak membantu Azlina yang tercedera.
Azlina  ( watak sampingan)·         Olahragawati Sekolah Menengah Kapar- Azlina yang merupakan olahragawati Sekolah Menengah Kapar kelihatan aktif dan tidak letih meneruskan kayuhan·         Suka mengejek  Firdaus- Azlina selalu menyindir Firdaus bagi merangsang Firdaus untuk berubah menjadi lelaki yang gagah. Azlina mengejek Firdaus kerana dia mahukan seorang abang yang sememangnya seorang lelaki.·         Seorang yang kuat semangat- Azlina yang kelihatan cergas dan gembira walaupun mereka telah mengayuh selama empat jam setengah.·         Suka akan cabaran- Azlina dan Firdaus menyahut cabaran datuk mereka untuk berbasikal ke Morib.
 Contoh watak utama
Berdasarkan novel, Destinasi Impian karya Mohd Ismail bin Sarbini watak utama dalam novel ini ialah Firdaus. Dia merupakan seorang yang bertingkah laku agak keperempuanan. Dia seorang yang agak lembut perwatakannya kerana hanya dia seorang anak lelaki dalam keluarganya. Dia juga seorang yang gemar duduk di rumah berbanding dengan melakukan aktiviti luar. Firdaus beria-ia mahu pulang ke rumah dan tidak mahu meneruskan racangan mereka untuk berbasikal ke Morib. Selain itu dia seorang yang selalu dimanjakan,Dia dimanjai dan segala kemahuannya dituruti oleh ibu bapanya memandangkan sebelum ini ibu bapa mereka mempunyai empat orang anak perempuan sebelum memiliki Firdaus. Akhirnya, dia seorang yang suka berdendam,Firdaus mendendami adiknya, Azlina.Dia langsung tidak membantu Azlina yang tercedera.
Contoh watak sampingan / kegemaran
            Berdasarkan novel, Destinasi Impian karya Mohd Ismail bin Sarbini watak sampingan/watak kegemaran saya dalam novel ini ialah Azlina. Dia merupakan seorang atlek sukan, Azlina merupakan  olahragawati Sekolah Menengah Kapar kelihatan aktif dan tidak letih meneruskan kayuhan. Dia seorang yang suka mengejek  Firdaus, Azlina selalu menyindir Firdaus bagi merangsang Firdaus untuk berubah menjadi lelaki yang gagah. Azlina mengejek Firdaus kerana dia mahukan seorang abang yang sememangnya seorang lelaki.Bukan itu shaja, dia juga seorang yang kuat semangat.Azlina yang kelihatan cergas dan gembira walaupun mereka telah mengayuh selama empat jam setengah.Akhirnya dia seorang yang suka akan cabaran.Azlina dan Firdaus menyahut cabaran datuk mereka untuk berbasikal ke Morib.

sry ini yg dpt
2 2 2