Jawapan

2015-08-20T10:04:29+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Contoh kaedah kajian sejarah PT3

Saya menggunakan kaedah kajian seperti berikut dalam menyiapkan Kerja Kursus Sejarah PMR 2015 ini.

1) Kaedah temu bual
Melalui kaedah temu ramah, saya telah menemua bual .............. dari .......... untuk mendapatakan maklumat yang lebih lanjut tentang kajian ini.

2) Kaedah lawatan dan pemerhatian
Saya telah melawat ................. untuk mengkaji bagaima pengusaha tersebut memproses, dan memasarkan produk tempatan tersebut. Banyak maklumat berguna yang dapat saya perolehi berdasarkan pemerhatian saya ini.

3) Kaedah analisis dokumen
Saya juga telah merujuk dokumen dari .............. untuk memastikan kesahihan fakta yang ada. Dengan ini, penulisan kajian saya tidak akan diragui tentang kebenarannya.

4) Kaedah penyelidikan perpustakaan
Saya juga turut mengunjungi perpustakaan ............ untuk menjalankan penyelidikan sumber-sumber yang ada di situ. Dengan penyelidikan sumber yang pelbagai seperti buku ilmiah, akhbar, majalah dan sebagainya akan mengukuhkan lagi kajian saya ini.

5) Muat turun internet
Saya turut menggunakan kemudahan ICT yang terdapat di negara kita dengan melayari laman sesawang produk yang dikaji malah turut memuat turun bahan yang terdapat sebagai rujukan.

6) Kaedah audio visual
Saya juga turut menggunakan kaedah audio visual dengan melihat rancangan ............... Dengan maklumat yang diperolehi daripada rancangan tersebut, akan memantapkan lagi kajian yang saya lakukan ini.
1 4 1