Jawapan

2015-08-27T17:48:56+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
                                                                             No. 8, Taman Setia Budi,
                                                                             67500 Batu Kikir,
                                                                              Negeri Sembilan.

                                                                                            5 April 2009.
  

 Menemui sahabatku yang diingati selalu, Alia yang kini berada di Kota Bharu, Kelantan . Semoga sihat sejahtera.
Saudari,
  Surat saudari telah selamat saya terima. Terima kasih saya ucapkan kerana saudari masih mengingati saya. Dalam surat saudari yang lepas, saudari bertanyakan persediaan saya untuk menghadapi UPSR. Sememangnya saya telah membuat persediaan lebih awal kerana tidak mahu menyesal kemudian hari. Bak kata pepatah melayu,  sediakan payung sebelum hujan.
  Langkah pertama yang saya lakukan ialah menyediakan jadual waktu belajar di rumah. Saya menetapkan masa untuk membuat kerja-kerja rumah dan masa untuk mengulang kaji setiap mata pelajaran.  Dengan cara ini saya dapat belajar dengan lebih teratur dan sistematik.
   Selain itu, saya mengikuti kelas bimbingan yang diadakan oleh guru-guru pada waktu petang dan setiap hujung minggu. Saya kerap bertukar-tukar nota dan soalan peperiksaan yang bersekolah di Kuala Lumpur.
   Baru-baru ini Unit Bimbingan dan Kaunseling sekolah telah mengadakan seminar dan kem motivasi untuk calon-calon UPSR.  Kami banyak mendapat pendedahan tenteang cara-cara belajar yang betul.
  Saya berharap agar kita akan mencapai keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan UPSR nanti. Akhir kata, sambutlah salam daripada saya untuk saudara sekeluarga.
                                                                                               Sahabatmu,
                                                               ( ANIS SOLEHAH BINTI AZHAR)