Negara islam yang pertama dimadinah dipimpin oleh rasulullah s.w.t menjadi kuat dengan sokongan.golongan muhajirin,ansar,dan yahudi.sebagai anggota masyarakat.bagaimanakah kita boleh menyumbang ke arah kekuatan &kejayaan masyarakat.majmuk di malaysia (KBAT)

1

Jawapan

2015-08-29T15:30:05+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Sebagai anggota masyarakat, kita boleh menyumbang ke arah kekuatan dan kejayaan masyarakat majmuk Malaysia dengan menyemarakkan nilai perpaduan dalam kalangan masyarakat. Hal ini kerana perpaduan dalam masyarakat adalah aset yang amat penting dalam kemajuan sesebuah negara dan supaya negara Malaysia dipandang mulia oleh semua orang. Oleh itu, kita perlulah menyemarakkan nilai perpaduan dalam masyarakat dan mencontohi rasulullah s.a.w dalam memimpin negara Madinah pada masa dahulu.