Membuat kesimpulan keseuruhan isi yang telah dibincangkan :
(a) Pengetahuan yang diperolehi
(b) Nilai / unsur patriotisme berdasarkan tajuk.
(c) Harapan menjadikan bangsa dan negara Malaysia cemerlang dan terbilang

1

Jawapan

2015-08-31T14:20:17+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Rumusan
F1        Pengetahuan yang saya peroleh daripada tajuk yang dikaji adalah bahawa Malaysia merupakan salah  sebuah negara  sistem demokrasi berparlimen yang mengamalkan konsep pengasingan kuasa
.F2        Selain itu, pengetahuan yang saya peroleh ialah saya dapat mengetahui fungsi dan peranan serta tanggungjawab setiap cabang kuasa pemerintahan iaitu badan Pelaksanaan, Badan pelaksana dan badan kehakiman
.F3        Iktibar yang saya peroleh daripada tajuk yang dikaji ialah say a perlu mematuhi perlembagaan sebagai undang-undang tertinggi yang perlu dipatuhi.
F3        Di samping itu, kita seharusnya mematuhi sistem pentadbiran negara agar bangsa Malaysia bersama-sama berkerjasama memakmurkan negara.
F4        Selain itu,  kita juga sepatutnya mendokong aspriasi yang dizahirkan oleh para pemerintah agar negara kita terus cemerlang di persada dunia.F5        Harapan saya untuk masa depan Malaysia yang gemilang adalah saya berharap generasi muda dapat meneruskan legasi kepimpinan para pemimpin terdahulu dan sekarang.
F6        Saya juga turut berharap agar saya dan seluruh rakyat Malaysia bersama-sama mengembleng tenaga dan idea untuk memajukan negara dan seterusnya mengangkat martabat bangsa.
1 3 1