Jawapan

2015-09-05T00:29:57+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
= \frac{3m^{2} n}{(mn)^{2} }

= \frac{3m^{2} n}{(mn)(mn) }

= \frac{3(m)(mn)}{(mn)(mn) }

= \frac{3m}{mn }

=  \frac{3}{n}
  • Pengguna Brainly
2015-09-06T18:21:01+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
M^2n x 3 : (m.n)^2
= 3m^2n : m^2.n^2
= 3/n