Jawapan

2015-09-08T17:45:15+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Kalau nak buat fakta, awak kena buat faedah, kebaikan atau cara-cara.

contoh karangan:

soalan: Perpustakaan merupakan gedung ilmu. Nyatakan sumbangan perpustakaan kepada murid-murid. Panjang karangan anda tidak kurang daripada 80 patah perkataan.
  

    Setiap sekolah mepunyai perpustakaan yang bersih dan kemas.Perpustakaan mendapat jolokan sebagai "Gedung Ilmu". Hal yang demikian kerana pelbagai bahan bacaan terdapat di perpustakaan. Perpustakaan sekolah merupakan tempat untuk murid-murid memperoleh pengetahuan tambahan dan membuat rujukan.
   
    Di perpustakaan, murid-murid dapat mengulang kaji pelajaran dengan penuh konsentrasi dan selesa.Suasan di perpustakaan sunyi dan tenang. Hal ini demikian kerana setiap murid yang mengunjungi perpustakaan dilarang membuat bising.
  
    Murid yang rajin mengunjungi perpustakaan dapat membaca pelbagai jenis bahan bacaan yang menarik dan bermutu. Secara tidak langsung, mengunjungi perpustakaan dapat memupuk minat diri murid-murid terhadap amalan bacaan.
  
    Selain itu, perpustakaan sekolah berperanan mendidik murid-murid agar    menghargai masa. Masa lapang ketika waktu rehat ataupn selepas waktu persekolahan akan diisi dengan mengunjungi perpustakaan. Murid-murid dapat mengisi masa lapang mereka dengan amalan yang berfaedah.
   
    Banyak faedah yang diperoleh dengan menjadi rakan baik perpustakaan. Justeru, perpustakaan sekolah perlulah dlengkapi dengan pelbagai kemudahan untuk menarik lebih banyak murid-murid mengunjungi perpustakaan.1 5 1