Jawapan

2015-09-10T16:05:20+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
[(4-y)/2] + [(y-6)/3] = 1

-(y/6)= 1

- (y/6) -1 = 0

y=-6

2015-09-10T16:39:46+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
 \frac{y-6}{3} -  \frac{y-4}{2} =1

 \frac{2(y-6)}{6} -  \frac{3(y-4)}{6} =1

 \frac{2y-12}{6} -  \frac{3y-12}{6} =1

2y-12-3y+12=6

-5y=6 \\ y=-6/5