Jawapan

2015-09-13T14:38:48+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Sebelum tu,kena tahu simbol utk tjuk ni...contohnya.. simbol U adalah gabungan antara objek yg diberikn.. simbol U terbalik, adalah simbol yg bersilang antara bentuk lain..
kalau dia bagi macam ni (P U Q') Uterbalik R.. macam mana nak buat
2015-09-15T18:36:17+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Misalnya, katakan
Set = { 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 }
P = { 2, 3, 4, 5 }
Q = { 4, 5, 6, 7, 8 }
R = { 1, 2, 3, 5, 6, 9 }

Cari (P U Q') U-terbalik R.
1) Q = { 4, 5, 6, 7, 8 }
    Q' = { 1, 2, 3, 9, 10 }
    P = { 2, 3, 4, 5 }

(P U Q') = { 1, 2, 3, 9, 10 }
 R = { 1, 2, 3, 5, 6, 9 }

(P U Q') U-terbalik R = { 1, 2, 3, 9 }

Tambahan:
Nota ringkas berkaitan set ada di sini. Semoga ia membantu awak.
but awak lah add saya
saya tngk kat profile awak doesn't make friends
ok, dah jemput awak sebagai rakan. ^_^
ok.. nt papehal saya contact awak k.. bye.. chow dulu..ngantuk
ok, takde hal. selamat malam. ^_^