Jawapan

2015-09-15T19:14:10+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
3(m^2-n^2)/7(m-n) = 3 (m+n) (m-n)/7(m-n) = 3 (m+n)/7
2015-09-16T00:03:29+08:00
= 3(m^2 - n^2) / 7(m-n)

= 3(m=n)(m-n) / 7(m-n)

= 3(m+n) /7