Jawapan

2015-09-17T19:14:07+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
CONTOH CARA TAFSIRAN GRAF
-mulakan dengan nyatakan jenis graf/jadual
-diikuti dengan tajuk graf/jadual
-yang mana paling ramai/tinggi/nyatakan bilangan
-susunan ketinggian/ikut bulan
-yang mana paling rendah
-kesimpulan umum

CONTOH 1
Daripada jadual dan graf bar mudah tentang cara pelajar datang ke sekolah, kita dapat mentafsirkan bahawa jumlah pelajar Tingkatan 2 Pertiwi paling ramai ke sekolah menaiki bas. Yang kedua teramai ialah datang dengan berjalan kaki. Yang paling sedikit adalah yang datang membonceng motosikal. Secara keseluruhan pula, kita dapat mengetahui bahawa jumlah pelajar dalam kelas itu ialah seramai 42 orang.

CONTOH 2
Berdasarkan jadual dan graf garisan tentang min suhu bulanan Kota Kinabalu, Sabah, kita dapat membuat tafsiran. Bulan yang mengalami suhu terendah ialah bulan Januari dan Februari, iaitu 24°C. Suhu mula meningkat kepada 26°C pada bulan Mac hingga April dan kepada 27°C pada bulan Mei hingga Jun. Suhu adalah paling tinggi pada bulan Julai, iaitu 28°C. Pada bulan Ogos hingga Oktober, suhu turun kepada 27°C dan kepada 26°C pada bulan November. Suhu meningkat semula kepada 27°C pada bulan Disember.
2 4 2
oh ... mcm tuu .. thanks:)
you are welcome. ^_^
ermmmm .... satu lgi n .. hehe .. mcm mna hndak membuat objektif kajian?sorry bnyak tnyak .. huhu
CONTOH OBJEKTIF KAJIAN

Berikut adalah objektif-objektif kajian yang telah saya jalankan untuk mengkaji latar belakang kegiatan ekonomi penduduk di Taman Riang:

1) menyatakan maksud konsep dan takrifan kegiatan ekonomi
2) menghuraikan latar belakang kegiatan ekonomi dan menyenaraikan jenis-jenis pekerjaan yang terdapat di kawasan kajian
3) menghuraikan usaha-usaha untuk meningkatkan pendapatan penduduk di kawasan kajian
4) menyatakan kegiatan ekonomi yang berpotensi untuk dimajukan di kawasan kajian.