Jawapan

2015-09-21T21:06:33+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Contoh Jawapan Kerja Kursus Geografi (Konsep dan Takrifan)
1.Pencemaran Air
  Menurut internet, maksud pencemaran air ialah perubahan yang berlaku kepada air dari segi kandungan atau warna serta sifat-sifat kimia yang disebabkan oleh pelbagai bahan pencemar dalam pelbagai bentuk seperti pepejal, cecair, dan gas

2. Pencemaran Udara
  Menurut internet, maksud pencemaran udara ialah satu keadaan yang melibatkan pengenalan sebarang bahan kimiajirim zarahan atau bahan biologi yang boleh menyebabkan mudarat, ketidakselesaan kepada manusia atau organisma hidup lain serta merosakkanalam sekitar apabila ia dibebaskan ke atmosfera. Contoh pencemar udara adalah seperti gas karbon dioksidasulfur dioksidakloroflorokarbonbau-bauan, logam toksik sepertiplumbum tembaga dan sisa radioaktif.

3. Pencemaran bunyi
   Menurut internet, maksud pencemaran bunyi  ialah  
hasil daripada mesin, haiwan atau manusia yang mengganggu aktiviti atau keseimbangan kehidupan manusia atau haiwan.

panjang but perfect ... thanks ...