Jawapan

2014-06-29T17:06:47+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Daripada kajian yang saya lakukan ini terdapat beberapa unsur patriotisme yang saya boleh saya rungkaikan .Melalui tajuk kajian yang telah saya siapkan ini menjadikan saya seorang yang bersyukur dan menghargai perayaan ini kerana perayaan ini merupakan perayaan keagamaan yang dituntut dalam agama saya. Selain umat Islam hari lebaran juga disambut oleh seluruh penduduk negara ini tanpa mengira anutan agama semasa sambutan peringkat kebangsaan diadakan . Ianya begi menandakan bahawa tidak terdapat jurang yang besar semasa perayaan ini disambut dalam Negara yang berbilang kaum ini.

Melalui kajian ini saya dapat mengetahui serba sedikit latar belakang perayaan yang ada di Malaysia ini.Perayaan utama atau terbesar di negara ini akan disambut oleh semua kaum yang ada di Malaysia ini. Sama ada kaum Melayu, Cina atau India.Perayaan tradisi ini melahirkan perpaduan terhadap bangsa di Malaysia, melahirkan nilai hormat-menghormati antara kaum dan perpaduan bertambah erat dengan kunjung mengunjung antara kaum semasa perayaan.Hakikatnya detik kegembiraan dikongsi bersama oleh penduduk negara ini.


Sebagai rakyat Malysia saya berbangga dengan negara saya kerana di negara ini terdapat pelbagai kaum dan perayaan tradisi.Ianya menyebabkan keadaan Negara menjadi aman dan harmoni sepanjang masa tanpa sebarang konflik yang besar. Ini kerana daripada perayaan inilah wujudnya ukhuwah dan rasa perpaduan dalam naluri dan nurani penduduk negara ini. Tegasnya negara Malaysia merupakan sebuah negara yang aman walaupun terdiri daripada pelbagai kaum yang pada tanggapan masyarakat dunia sukar dipadukan dan menyerap sebarang perbezaan baik agama , budaya , bahasa dan adapt kepercayaan .

Saya amat menyayangi negara Malaysia.Dalam kepelbagaian masyarakat negara ini ia mencerminkan satu jiwa bangsa yang bersatu dibawah satu bendera bernama Malaysia