Jawapan

2015-09-23T23:21:13+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
X = (3y -1/2)^(1/2)

x^2 = 3y -1/2

x^2 = (6y -1) /2

2x^2 = 6y -1

6y = 2x^2 +1

y = (2x^2 +1) /6
2015-09-23T23:22:05+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
X =  \sqrt{3y-  \frac{1}{2} }             [y]

 x^{2} = 3y -  \frac{1}{2}

2 x^{2} = 6y - 1
2 x^{2} + 1 = 6y 
 \frac{2 x^{2}+1}{6} = y 

y =  \frac{2 x^{2}+1}{6}  
sama-sama. edit ya. :)
*edited
baru lah sama. :)
:3 hahaha
:)