Jawapan

2015-09-24T00:26:52+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Xy^2 = 5 (3 -x)

y^2 = [5 (3 -x)] /x

y =  \sqrt{ \frac{5(3-x)}{x} }
2015-09-24T00:33:21+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
 \frac{1}{5} xy^{2}  = 3 - x

x y^{2} = 5(3-x) \\  y^{2} =  \frac{5(3-x)}{x} \\  y =   \sqrt{ \frac{5(3-x)}{x} }