Jawapan

2015-10-07T22:42:06+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
H (x) = ax -b

h^2 (x) = a (ax -b) - b
h^2 (x) = a^2 x -ab -b

diberi, h^2 (x) = (x -12) /4

a^2 = 1/4
a = 1/2

-ab -b = -12/4
-(1/2)(b) -b = -3
-b/2 - 2b/2 = -3
-3b = -6
b = -6 / -3
b = 2