Jawapan

2015-10-10T20:20:42+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
PENDIDIKAN ISLAM
-          Solat Aidilfitri & Aidiladha
-          Rukun khutbah raya
-          Solat jumaa
t
-          Solat jamak / qasar / jamak qasar
-          Bahagian2 jamak
-          Pengurusan jenazah
-          Kitab2 suhuf
-          Rukhsah solat
-          Tokoh terunggul dalam islam
-          Khalifah2 islam
-          Surah al jumat
SOALAN KBAT
-          bulan ramadan dikenali sebagai "Shahrun Mubarak"yang bermaksud bulan yang penuh keberkatan .jelaskan pendapat anda bagi menyokong pernyataan di atas
- Malaikat sering dikaitkan dengan perkara kebaikan manakala syaitan dikaitkan dengan perkara keburukan. apakah yang akan terjadi sekiranya sebuah institusi pekerjaan itu tidak menitis beratkan perkara kebaikan didalam pengoperasiannya?
-
- Mengapakah imam yang sedang berkhutbah perlu memengang tongkat khas dalam pemberian khutbah tersebut?
- khusyuk dalam solat amat sukar bagi manusia yang banyak melakukan dosa atau banyak memikirkan duniawi berbanding ukhrawi.huraikan perkara perkara yang boleh menghalang khusyuk dalam solat??
-          Amalan solat berjemaah ini adalah disukai oleh Rasulullah dan para sahabat baginda . Amalan ini boleh menzahirkan syiat islam terutamanya jika diadakan dimasjid , walaubagaimanapun ibadat ini kurang mendapat sambutan dalam kalangan remaja hari ini . Pada pandangan anda,apakah yang akan terjadfi jika amalan solat berjemaah ini semakin dipinggirkan didalam sesebuah masyarakat
-          Saidina Bilal Bin Robbah adalahcontoh teladan terunggul dalam mempertahankan kesucian akidah walaupum menerima pelbagai tawaran dan seksaan oleh pihak kafir Quraisy. Mengapakah generasi muda hari ini begitu mudah mengadaikan akidah ?
Tq
satu lagi- Ihsan,amalan mukmin cemerlang
dapat dripde mne ?