TOLONGGGG!! bantu dari segi KESALAHAN TATABAHASA ,EJAAN DAN ISTILAH1.Tujuan konvensyen Patriotisme Remaja diadakan ialah untuk meningkatkan kualiti modal insan agar mempunyai rasa sayang dan cinta akan negara.
2,Kami amat terkejut bila mendapat tahu bahawa ada seekor lembu mati kerana
digiling kereta api di kawasan landasan itu.
3. Sejak perkhidmatan pos dilaksanakan secara pengswastaan, pengurusannya menjadi lebih efisyen.
4.Pihak sekolah akan menerima semula pelajar yang telah dibuang sekolah bertujuan memberikan ketakutan kepada pelajar lain.
5.Peserta yang paling hebat sekali dalam persembahan itu telah dipilih sebagai pemenang dalam pertandingan yang menyediakan peruntukan yang lumayan
6.Encik Roslan memang padan menerajui syarikat itu memandangkan beliau memiliki kelulusan di bidang ekonomi dan berpengalaman.
7.Kementerian Kesihatan sentiasa berusaha untuk meningkatkan kuantiti makanan dan kebersihan di premis-premis penyajian makanan.
8. Ahli-ahli Persatuan bahasa Melayu telah melawat Putrajaya pada minggu lepas.
9.Pihak Jabatan Alam Sekitar (JAS) telah menyiarkan amaran keras pada para pengusaha ladang bahawa mereka akan didakwa jika melakukan pembakaran terbuka
10.Setiap rakyat Malaysia hendaklah fasih bertutur dalam bahasa Melayu untuk menunjukkan percintaan mereka terhadap bahasa resmi negara.
11.Pihak Jabatan Alam Sekitar (JAS) telah menyiarkan amaran keras pada para pengusaha ladang bahawa mereka akan didakwa jika melakukan pembakaran terbuka.
12. Dua orang doktor pakar daripada luar negara telah berjaya menjalankan pembedahan menukarkan hati terhadap Fauzana.
13. Kerja-kerja membaik pulih jejambat di Lebuh Raya Lingkaran Tengah 2 akan dipindah milik oleh syarikat perunding daripada Jerman dalam masa terdekat ini.
14.Mereka yang melemparkan cercaan itu sebenarnya mengambil berat kepada segala kepincangan yang berlaku.
15Tapak penglupusan sampah yang terdapat di kawasan tertentu kerap mengalami lilihan pada musim hujan
16. Pihak berkuasa sentiasa bersikap tegas terhadap mana pihak yang mencuba meledakkan huru-hara dan pergeseran antara rakyat di negara ini.
17. Golongan remaja yang terlibat dalam juvana kes perlu dibantu oleh masyarakat supaya ianya tidak terus-menerus melakukan amalan salah tersebut
18
Akta Kawalan Harga yang kerajaan wujudkan adalah untuk meneliti kenaikan harga barangan dan menjaga kepentingan pengguna.

1

Jawapan

2015-10-11T15:07:25+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
17-juvana kes=kes juvana
12-daripada=dari
1-ialah=adalah
16-mana=mana-mana
15-penglupusan=pelupusan
2-bila=apabila
5-paling hebat sekali=paling hebat
7-kuantiti=kualiti
8-ahli-ahli=ahli
10-resmi=rasmi
13-daripada=dari
14-kepada=terhadap