Jawapan

  • Pengguna Brainly
2015-10-13T20:54:34+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Hye.......
Dengan menggunakan internet, murid dan pelajar boleh mendapatkan banyak maklumat tentang sesuatu perkara. Mereka boleh memperoleh pelbagai malumat seperti isu semasa dalam negara, sistem pendidikan, budaya, teknologi, pertanian dan geografi dengan mudah dan cepat. Jika dibandingkan dengan generasi murid yang masa lampau, mereka terpaksa menghabiskan masa yang lama di perpustakaan untuk mendapatkan maklumat. Kadangkala maklumat yang dicari sukar didapati. Kini, murid dan pelajar mendapat semua maklumat yang diperlukan dengan hanya menekan butang komputer atau menggunakan telefon pintar pada bila-bila masa.Selain itu, dengan bantuan internet, murid dan pelajar boleh mendapatkan bahan-bahan pembelajaran yang dikehendaki mudah dan cepat. Capaian kepada internet melibatkan banyak elemen seperti media elektronik (e-mel), kumpulan perbincangan atau perbualan dan interaksi di dalam laman sosial. Dengan menggunakan laman sosial seperti Facebook telah membenarkan komunikasi antara murid dan pelajar di seluruh dunia. Penggunaan e-mel dengan perbualan menerusi internet akan mendedahkan mereka kepada pelbagai sosiobudaya masyarakat dunia. Justeru, mereka boleh bertukar-tukar maklumat budaya, sejarah dan geografi antara rakan siber mereka.
Antara kebaikan internet adalah maklumat begitu mudah dan cepat disalurkan untuk digunakan dalam pelbagai urusan, seperti dalam bidang penyelidikan dan pengumpulan data. Selain itu komunikasi antara negara di dunia menjadi semakin mudah dan ringkas dengan wujudnya e-mel dan ‘chat’, di mana kos perhubungan begitu murah jika dibandingkan dengan penggunaan telefon dan juga begitu cepat jika kita membuat perbandingan dengan penghantaran surat biasa melalui pos.

[yasmine]


1 5 1
Thanks
Komen telah dipadam
Komen telah dipadam
Komen telah dipadam
terbaik la ayt
2015-10-14T09:06:24+08:00
-menjimatkan kos n masa
-cepat dpt maklumat
1 1 1