Kalau saya nak buat pt3 . Jadi saya kene tulis semua konsep dan takrifan yg panjng ni ? Saya tak berapa faham sgt pt3 sbb sye tk dtg masa hari penjelesan . so kalau ada yg bole tlong sye . Tlong mesej kat no nii (01127511639) Hafizah

1
maksud awak takrif yang panjang tu macam mana ?

Jawapan

2014-06-30T13:35:41+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.

sej...

First skali kena cari maklumat tentang prpaduan. Kene tulis website maklumat tu jgk yg ada kt atas tu.Mesti ada. wajib!
Pastu wat jadual kerja dlm bntuk jadual. Bil, tugasan, tarikh.
Buat objektif kajian.
Tetapkan tajuk rencana yang kita nk tulis tu..
Sediakan kerangka kasar penulisan. sama mcm wat rangka krgn dlm bm la...
Then nyatakan drpd mana kita cr maklumat tu sume. cth: buku teks f3, layari internet brkaitan perpaduan.
buat krgn ikut format rencana.
buat pengenalan tntg prpaduan- isu2 melibatkan perpaduan.
3 kpntingan prpaduan kaum. huraikan.
3 faktor pengukuhan perpaduan kaum.
3 cabaran kklkn prpaduan kaum.
3 langkah kklkn dan mntpkn perpaduan kaum
akhi sekali buat pengetahuan, iktibar and hrpn kita.
lastly, tulis sumber rujukan. tulis website yg dh diambil first td.

btw sori kalo jwpn x menepati.