Jawapan

2015-10-15T12:55:02+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1.bersatu-padu sesama bangsa kerana masyarakat amat penting untuk Negara.apabila  masyarakat berpecah-belah,keadaan ekoonomi Negara akan merosot.

2.mengurangkan harga-harga barang jualan kerana sesetengah orang mengalami kemiskinan dan tidak mampu untuk menyara keluarga.jadi,apabila harga dinaikkan,jumlah bilangan perompak atau pencuri akan meningkat.bagi orang kaya pula,mereka tidak mempunyai masalah untuk menyara hidup mereka.

3.mengadakan program ceramah atau kursus untuk graduan university supaya mereka meminati bidang ekonomi dan lebih mahir untuk mempelajarinya dan menjayakannnya.

4.menambahkan bilangan polis yang *bertanggungjawab di setiap negeri supaya bilangan kes dapat dikurangkan.
*kebanyakani polis tidak mengambil penting tentang kes-kes.

5.menambahkan bilangan pengangkutan awam atau menaik tarafkannya supaya orang ramai akan lebih menggunakan pengangkutan awam daripada kenderaan sendiri.ia juga dapat mengelakkan kesesakan lalu lintas dan mengurangkan pencemaran udara.