Jawapan

2015-10-17T16:07:14+08:00
2-(y+54)=
2=y+54
0=y+54-2
-y=52
y=-52
2015-10-17T16:26:36+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Katakan 2 -(y +54) = 0

2 -(y +54) = 0
y+ 54 = 2
y = 2 -54
y = -52