Macam mana nk buat Esei sejarah tingkatan 4... selama ni mainhentam buat markah pon sikit :,( help ! . macam mna cara nk buat?

1
hahhaa , otak biol memikirkn nya , perlu ada huraian & isi ? mcm tu eh
ha'ah. kalau spm tahun ni nanti, kitaorang mmg kena suruh buat mcm tu.
tak boleh "kita hendaklah bertoleransi". yang ni betul, "kita hendaklah bertoleransi demi kesejahteraan rakyat"
ouhkey paham , thanks , buat yg terbaik untuk spm , hahhaha
thank you haha

Jawapan

2015-10-17T20:06:49+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Mula2, tulis kehendak soalan lepastu baru tulis isi jwpn.
skrg ni format spm 2015 dah lebih susah. sebelum ni bagi fakta je dah boleh dpt full mark tp skrg kena sertakan dgn huraian and contoh.

okayyy. kalau kehendak minta 'nyatakan', 'senaraikan', biasa ni soalan fakta. so, just direct bagi jwpn fakta.

kalau selain dari yang tu, cth mcm 'mengapakah', 'apakah', 'bagaimanakah', soalan mcm ni biasanya kbat. kena jwb dengan ayat lengkap. jgn tulis ayat tergantung. 

harap awak faham heee