Jawapan

2015-10-20T11:42:11+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Pendahuluan: -- khabar – lama – tidak berjumpa – buat sekarang -- Khabar – sibuk mengulang kaji - Isi-isi: 1. – begitu – peperiksaan UPSR – menjelang - - Yalah, - peperiksaan percubaan –amat –mendapat keputusan 7A 2. – Syabas – memberitahu – cara-cara –membuat persediaan – peperiksaan - - Boleh – salahnya – bersedia – awal tahun –menyediakan – jadual waktu belajar – mengikutinya 3. – begitu – cara-cara – lain - - banyak – mengulang kaji – membuat – latihan –menumpukan – perhatian – guru - mengajar 4. – Apa – buat – menghadapi masalah - pelajaran– bertanya guru – kawan-kawan – - menghadiri kelas tambahan? - Ada – menghadiri kelas – waktu petang- tidak pernah ponteng – 5. - banyak membaca – rujukan –Adakah – berbuat – - Ada – mengagihkan masa – belajar – berehat - baik Penutup: - berazam – mendapat keputusan – cemerlang – UPSR - Semoga – begitu - Terima – Eh, masa – lewat – balik – Jumpa - - Jumpa -
Maaf Salah karangan
Ponteng merupakan satu perbuatan salah laku dan melanggar peraturan sekolah. Seseorang pelajar dianggap memonteng sekiranya tidak hadir ke sekolah tanpa sebab-sebab yang dibenarkan pada hari-hari persekolahan. Sejak akhir-akhir ini masalah ini didapati semakin menjadi-jadi dan telah sampai ke peringkat yang agak serius. Pihak media juga sering menyiarkan berita tentang masalah ini sehingga pada masa ini pihak guru serta ibu bapa berasa sesuatu tindakan yang tegas perlu dilakukan segera .
Yg ni Baru btl...maaf